dear my visitors and readers

do read.
do learn something from this blog.
do comment for improvement.
hontouni arigatou! :)

20090605

ada panggilan.

kisah ini bermula semalam. 4 Jun 20089, jam masa tu tak lebih tak kurang pukul 3 petang.

adikku, Yiba terjerit-jerit dari bawah memanggil namaku. ada panggilan telefon. aku masa tu sedang syok mengadap besi buruk warna hitam ni.

"siapa?!"

"tak tahu. katanya penting!! turun je lah!"

aku turun. masih tersengih akibat baca reponses di plurk.

"cik *** sufiyyah binti bla3...?"

"ya."

"i/c .. bla3...?"

"ya."

"awak check dah panggilan UPU kat internet?"

"belum." (terpinga3 dah otak masa tu. bukan ke esok ke baru keluar?? bingung bibir sengih lagi. layan~)

"awak dapat bla3...."

"ok."

"rumah awak kat mana?"

"kelantan..."

"ya lah. kat mana?"

"kampung kutan hilir..."

"kat mana?"

basah
*ulang*

"mana ya?"

"jalan nak gi Tendong..."

"oo.. datang daftar 8 hari bulan nanti. nanti check online. surat bla3... "

"ok. terima kasih."


kedinginan masa tu terima je apa yang cik / mak cik tu cakap.

petang tu baru berfikir-fikir. sampai malam.

8 hari bulan. birthdate Aya. ehh... appointment dengan nurse kat klinik gigi!!!! aiyak! shock2

beritahu ummi. dan jawapan ummi sama macam apa yang aku fikir,
pergi appointment dulu, pastu pergi la daftar. hehe.

eh. tak bagi tahu lagi kan dapat apa ni? huhu. keringetan

alhamdulillah. dapat panggilan kedua daripada UPU. err... U mana? he.
aku tak nak taip kat sini la. sebagai langkah berjaga-jaga, sesiapa yang berkaitan dengan universiti
tersebut google universiti tersebut, tak mau la diorang jumpa blog ini. larilari
aku tahu, korang akan, hah, APAKAH?!!

apa aku kisah, aku fikir pasal ni. yay

jap, aku google map dia jap. :P

oho. kena angkat kain. dah senja. aku sambung lain kali.


ngeteh

added at 0605 hours. 090606.

ni ha tempatnya!! haha! tak perlu naik bas untuk pergi daftar. tak perlu tempah tiket. cik Yummy, nak gelak, sila gelak kuat2.

perhatian, tolong sila jangan taip nama tempat yang tertera pada gambar disebelah pada komen anda. harap maklum. nanana atau komen anda akan dibuang ke tong sampah serta merta. ketawasetan

omo... apa lagi nak cakap? err.. taip?

oh. maktab. atau IPG. he. ramai yang bertanya pasal ni.

pasal bendalah yang tu, masih menunggu dan ASAP - always say a prayer. panggilan yang tu lambat lagi~ bulan Julai, insya Allah. tu pun mungkin pertengahan, sebab tarikh temuduga hari tu banyak dianjak tarikhnya ke hadapan. maka, faham-fahamlah. 3
jadi, kita boleh 'seal' persoalan ini sekarang. 11

lagi, tak tahu nak bawak apa. haha!

apa yang perlu di packing kan? 39

pulak tu, dah merancang nak balik bila!!! pergi pun belum. 39

baiklah.

oh ya. bila tengok pada kosnya... omo.. those mosaic kakera seem like to be sticked together again. field of hope~ huhu. we'll see. tak de orang faham benda ni. :P

banyak benda yang nak kena settle. err.. ape benda yang banyak? sikit je lah.
dalam tiga benda. medical check up, bank dan hal-hal barang keperluan aku. hahaha!
bajet cam banyak....batuk2

ahad, ke hospital. isnin, ke klinik gigi. yippie

dah ar. hari ni nak ke Sekayu (kot namanya). ada air terjun. suka3. he.

dah la. merapu.

apa-apa pun, terima kasih kepada mitsui a.k.a k.tiqah for reminding me about intention. ^.^
betulkan niat. ke mana pun pergi, berbalik pada niat kembali.

Are my Intentions alright?
Am I doing it for Allah?
When I’m looking deep, deep down inside
Do I have the right niyyah?
- by native deen.

Apa yang ada di langit dan di bumi selalu meminta kepada-Nya. Setiap waktu Dia dalam kesibukan.* Maka nikmat Tuhanmu yang manakah yang kamu dustakan? Kami akan memberi perhatian sepenuhnya kepadamu wahai (golongan) manusia dan jin! Maka nikmat Tuhanmu yang manakah yang kamu dustakan? [Ar-Rahman, 55;29-32]

* Allah senantiasa menciptakan, menghidupkan, mematikan, memelihara, memberi rezeki dan lain-lain

jumpa lagi.

adikku nombor tujuh tak ada kat rumah. rasanya, balik hari Selasa. hu. tak sempat jumpa kot sebelum daftar. hehe.

insya Allah, pergi yang ini belum yang tak kembali.

oh ya. ada berita sedih. tak sempat dapatkan PCDL!nangis

dan, bagi sesiapa yang kenal mu'allimah Faridah, ayahnya telah kembali kepada DIA pada
090528 yang lalu. Al-fatihah.

10 comments:

crazerx said...

pling suke ayat ni..

"alhamdulillah. dapat panggilan kedua daripada UPU. err... U mana? he.
aku tak nak taip kat sini la. sebagai langkah berjaga-jaga, sesiapa yang berkaitan dengan universiti
tersebut google universiti tersebut, tak mau la diorang jumpa blog ini."


saya pon terlupa pd kewujudan inche google ini.. hehe..

haha..

pape pon..

mabruk2x..
all the best cik piya..

nnt bleh sy dtg melawat..
klo smpai la ke negeri klntn tu..
huhu..

May Allah bless..

uhibbuki fillah..


crazerx


p/s: makin lama makin keseorgan la sy.. huhu..

Khazinatul_Asrar said...

Oho, Mabruk piya :P
Akhirnya..Penantian dengan kesabaran mendapat ganjaran dariNya. :)

U apakah? adakah USIM? Macam dapat hidu je cara2 org call gitu. Haha.

Apakah benar? Cet,sila bagitahu kalau benar! :P

sufiyyah zulkifli said...

crazerx : hehe.

sabar lah. DIA ada sentiasa. kita je kena dekati. huhu.
we aren't lonely, okay?

k. asrar : ha ah. alhamdulillah. huhu.
bukan USIM la kak. :D tidak benar.
lagipun sebenarnya, saya tak mohon USIM pun. ^.^


jazakumullah khairan katheera. :)

Khazinatul_Asrar said...
This comment has been removed by the author.
sufiyyah zulkifli said...

ohoi. ada orang delete comment sendiri~ T.T
kenapa??

Khazinatul_Asrar said...

ahah. salah tafsir. cet. Ooo,dpt U tu..Hoho,dkt je la ngan umah ye? Kos gapo? Mmg nak tunggu IPG/Maktab gak ek? Nape ye?

Haha. Byk tya mcm polis pencen~! :P

arina said...

nk mendaftar, mmg bz cket.
dlu akak mcm nk nangis.
err .. dh nangis pn.
ahaha.
selamat mandaftar!
medical check up kne xray ayo ayo.
haha.

kaamyl fauzi said...

alhamdulillah..mabrook! awak amik course education eh. all d best in ur urusan. allah yusahhil insyallah..

sufiyyah zulkifli said...

k.asrar : kos... (err, ada risiko org jumpa blog ni tak? hahaha~) pengajian islam dan sains. 30 min dr rumah. :D
nak tunggu gak... sbb... omo... hehe.. nantilah saya bagi tau lain entri, insya Allah. hehe.
(hr tu kata nk bg tau apply apa pun x bg tau lg..--" sorry.)
hehe. xpe. x pencen lagi kan? bukan polis pun. :P

k.arina : haha! menangis?!!! adoi. diriku cuba bertahan. :P hehe. medical check up... ok. terima kasih!

cik kamel : bukan kos education. pengajian islam n sains.. err.. tak pasti lak specifically kat ne kos ni. :D jazakillah khairan katheera!

maryam abu ahmad said...

tahniah! :P aku nak bawa balik mata yang berzikir selepas mum mendaftar. :P