dear my visitors and readers

do read.
do learn something from this blog.
do comment for improvement.
hontouni arigatou! :)

20101130

half our deen.

leave yesterday. fix today. plan tomorrow! live a life.

i don't think i've left my yesterday. bad one.

it's been a long time i haven't planned my day.

when there's no plan, no best fix either.

half our deen. ha. ha. found about this on youtube. ain't interested with the content. but the video effects and other elements in the ads. :) an
d yet am quite impressive for the content of the videos. :D







was a tourist in south Thailand on previous Friday and Saturday. the trip ended with a yawn from me. loudly. what a shame. -.- the trip, for me and Yiba was like a refreshment. why? because we had been there in 2002. :) but we don't remember everything clearly. for me, i just remember Narathiwat mosque, Yala Rama hotel and Yala Islamic University. however, when we passed through a beach, i can remember some of the memories. we once had our dinner there, using the Japanese table.

am thinking about transferring my blog entries into a book. :D

if you wanna know more about the trip, please click here. my sis is writing about it. :)
my talent of writing about event in my life in my blogs are rusting. he.

o ho. i would like to thank to Momo (again) and Shag for giving me awards. so, 2010, i got 2 awards. :)

firstly, from Momo.



Sila jelaskan kenapa anda suka ber-blog?
kerana saya boleh syok sendiri?

Apa motif anda tarik followers? Anda superstar kah?
dulu; rasa macam disayangi kalau difollow. ha. sekarang; saya tak kisah anda follow saya ya, anda follow saya tidak. :)

Cerita sikit perangai anda.
jual ikan. sombong. nak menang.

Pernah terfikir nak masuk magazine aka mewar-warkan mewara-warakan belog anda? Mengapa?
tak pernah kerana saya tidak berhajat untuk mencari populariti. low self-esteem. :p

Sila tembak bloggers lain.

penulis-penulis blog:

- Ftn Fth's Thoughts (Ftn Fth)
- ashia's remedy (ash of wrath)
- Nur Areefah (Nur Areefah)
- Shada Wentz (shada wentz)
- ain't a writer (madihah ibrahim)
- An agugu (diah nadiah)
- ~boink boink~ (iqa pika)

now, the second award from Shag.



pesanan penaja:
Anda juga sewajibnya menjawab soalan dari aku. Sebab, aku nak perbaiki apa yang kurang dan memantapkan apa yang lebih. Kiki. Jom tengok soalan :
  1. Nama penuh anda dan nama panggilan blogger anda.
  2. Kenapa jadi pengikut belog ini [shagcomot]?
  3. Apa kekurangan belog ini [shagcomot]?
  4. Apa pula kelebihan belog ini [shagcomot]?
Selesai menjawab, dan membuat entri khas, korang haruslah tinggal permanent link pasal entri khas korang tu kat ENTRI INI. Bukan di entri lain atau di shoutbox. Aku takut aku terlepas pandang kalau korang respon kat tempat lain.

PENTING! Jangan serahkan anugerah khas tu kepada blogger lain. Kerana, ianya khas untuk korang yang dalam list sahaja. Okay?! Nampak tak keistimewaan korang kat sini :P


soalan pertama
W. Sufiyyah W. Zulkipli (dalam i/c) nama panggilan blogger; iYa, sufi, piya.

soalan kedua
kerana owner dia follow saya. ha3. sebab saya suka baca entries dia.

soalan ketiga
saya tak suka kena klik "read more" tu. :D

soalan keempat
dalam sehari update lebih satu entri. sampai tak larat nak baca. :P

sama-sama KASIH kepada Shag. :) thanks for this award too.

that's all for today's update. :)

2 comments:

♥ Roshazzy Shag ♥ said...

Dah dua orang berani kasi kekurangan belog tu. Hehe. Nanti nak buang. Sabar ye ;)

Youre Most Welcome, sweetie pie!

sufiyyah zulkifli said...

:D dua org sahaja???
:)

nvm shag~ :)