dear my visitors and readers

do read.
do learn something from this blog.
do comment for improvement.
hontouni arigatou! :)

20090601

perihal lepas.

minggu-minggu lepas.

dapat award dari cikgu Linda. encik Naufal telah menolongku menghadapi masalah Windows Genuine ntahkemende.
lagi?? dua tiga hari lepas pergi ke pantai dua kali! sendirian

nak tayang award dulu.


1. Letakkan logo award ini di blog anda.
2. Anugerahkan award ini kepada 10 blog yang anda anggap paling berinspirasi dan sangat mesra.
3. Pastikan anda menyatakan penghargaan anda melalui 'backlink' blog yang anda anggap paling berinspirasi dan sangat mesra.
4. Informasikan penerima award mengenai award yang mereka terima dengan menyatakan komen di blog mereka.
5. Berbagi cinta dan sayang untuk penghargaan ini kepada pemberi anugerah ini.

aku pilih :
a. doc ummu sa'adah bt sulaiman.
b. k. aisyah bt che rahimi.
c. cik maryam kameelah bt fauzi.
d. asiah bt rosedi.
e. the last daughter in my siblings, Yiba chan.
f. muna 'adilah bt abdullah.
g. mu'allimah siti sakinah bt meor omar baki.
h. k. raja siti afiqah bt raja azmi.
i. cik humaidah khalidah.
j. mu'allimah zantinita bt mohamed.
[10 orang~ adeh.]

ok. kisah genuine tu pulak. berlaku pada hari... apa ya? aku rasa kurang rajin dah la nak taip. apabolehbuat
maka, lain kali lah. ziiing

oh ya, minta maaf ya pasal tersilap kalendar tu. hehe. cik Yummy, banyak2 bersabar. saya bukan tipu. tak terniat nak tipu. cuma, excited. lalala. ok.

akan bersambung...

alang-alang dah mengadap lama-lama ni, baik taip terus!

sesiapa yang diberi award diatas, jika tidak mahu ambil pun tak mengapa. tak nak beri kat orang lain pun tak mengapa. nanana

cerita Windows Genuine tu. omo... cerita pantai dulu. haha.

hari Jumaat lepas, SMIA ada kem Bahasa Inggeris di Kem Kijang untuk tingkatan 1 dan 2 sahaja.
maka, pada malam tersebut, aku diminta untuk datang tengok2kan adik-adik perempuan.
memandangkan seniors mereka yang masih sekolah bersama sibuk untuk ke program masing-masing.

aku ikutlah ummi. ummi salah seorang guru yang terlibat dalam program Bahasa Inggeris tersebut.
jadi, malam tersebut aku tidur bersama adik-adik kat dalam dorm.
haha. diorang sememangnya bising.
well. keadaan ini memang sama seperti waktu program bermalam di sekolah.
dari sekolah rendah, sehinggalah sekolah menengah! apabolehbuat

ok. nak cerita pasal pantai je. esoknya; Sabtu, 090530 diorang ada Beach Walk.aww
waah! aku jalan jugak. ikut diorang dari belakang. sampai je kat pantai, aku duduk.
best. angin bertiup. ombak menderu. matahari sudah terbit. subhanallah.
budak2 tu kutip sampah, untuk Save The Earth. aku duduk je. hehe.

kemudian, balik semula ke kem. aku naik van bersama cikgu-cikgu. tak berasa rajin nak jalan lagi.
pulak tu pakai kasut yang formal habis!! -.-
terpaksa, nak pergi driving class punya pasal. selepas tu, aku dihantar ummi ke Jalan Padang Tembak la pulak untuk kelas memandu. kisah memandu, lain kali. lain blog. :P

jam 1300, sampai dirumah. ummi tiba tidak lama kemudian. Yiba chan belum bertolak ke kem SPM nya.
ayah ada kelas di IPKB. ummi ada tuisyen di pusat tuisyen IM.
sebelum asar, bertolak ke Bachok untuk menghantar Yiba chan pula, bersama ummi dan adik-adik no. 8 - 10. capek
perjalanan ke sana, makan masa satu jam! ooh~ aku apa lagi, tidur!! he. tak boleh tahan. apabolehbuat
sampai kat sana, solat Asar. turun ke laut bersama2 adik2ku dan juniorsku.
haha. Muhammad takut air yang bergerak laju!! langsung tak mahu masuk dalam laut.
aku dan Yiba yang agak baik ini, angkut jugak dia. ketawasetan
aku pegang tangan kanan, Yiba pegang tangan kiri. haha! gyahahaha
Junaidi dan Ali sakan main air dengan layanan kakak mereka, cik Adilah.
sebelum Maghrib, kitorang pun bertolak balik dan ambil Abdul Rahman di Kubang Kerian.
huhu. hanya Tuhan yang tahu letih ummi drive. letih kami duduk atas kereta. nightmare

tapi, pergi pantai ni macam tak cukup. huhu. entah.
pergi pantai untuk kali pertama pada tahun ni,
dengan kawan-kawan 15 Mei hari tu. tu gambar kat sidebar tu, ya lah tu.
masa Beach Walk tu, nampak la tempat kitorang duduk2 hari tu. rindu menjelma~ he.

cerita microsoft genuine software. latar masa : 24052009-25052009
kredit sangat untuk encik Naufal. huhu.
orang lain pun ada yang jugak. the doc; hanif, nafisah, encik fuad, dan encik anip; epenlavia, encik aslann serta encik zul di plurk.
agak la pengajaran.

kredit beribujuta kredit untuk ayah, bagi greenlight aku selesaikan sendiri serta momo yang menyokong dengan penuh padu! cinta

aku gila gabra. sebab tak nak bagi komp ni masuk 'klinik' lagi. huhu. tak nak!!
1

dan sebenarnya *rentak lagu yuna*... dan sebenarnya.... haha! salah aku jugak yang kali ini!!! memula aku salahkan orang lain yang aku tak tahu siapa.
tapi sebenarnya salah aku. sendirian momo, jangan marah.
keringetan
aku pergi tukar segala setting komputer dan AVG scanner tu kepada automatic belaka. hehe.
aku perasan ini salah aku, bila encik epen tu la bagi tahu pasal windows automatically update. hehe.
aku cepat-cepat tukar balik dan minta tolong group seniors dan juniors kat YM.
dan encik Naufal tolong sampai garis penamat!

TERIMA KASIH kepada semua.

MAAF kepada ahli rumah.

dan ketika aku berusaha untuk menyelamatkan komputer ini, aku terfikir,
"kenapa aku nak sangat komputer ni dalam keadaan baik?"

capedeh


keputusan rayuan UPU, 090605.

4 comments:

kamel said...

assalamualaikum sufiyyah
terkedunye bila nama saya pun masuk sekali. misteri skejap. mengapakah? *ih orang da bagi banyak bunyik pulak* :P hehe apepun terima kasih banyakk!

moga berjaya dlm pemohonan upu jgk. apa pun outcome dia, He knows best :)

wassalam

__

ps. insyallah lapang nanti saya tampal award awak ye? gratsie again!

Ftn Fth said...

waaaaaaaaaa!
behnyo ado sep2 expert ngaja :D
nt bleh dh mu ajr aku lenkali

crazerx said...

salam'alaik!

i came, i see.. i take that award!!

hoho..
thx cik piya~

sufiyyah zulkifli said...

cik kamel : wa'alaikissalam w.b.t. tanya lg skali, nanti nama tu dipotong. :P yup!

owkay. no big deal. ehehe. it's my pleasure to share with others my awards. ;]

mc10 : waiyak! beres! :D

crazerx : salam 'alaik w.b.t. sila3. jangan buat2 malu pulak. :P
u're welcome doc ummu! ;)