dear my visitors and readers

do read.
do learn something from this blog.
do comment for improvement.
hontouni arigatou! :)

20090106

ujian

subhanallah wal hamdulillah wallahu akbar! laa ilaaha illallah, muhammadurrasulullah.

segala yang berlaku mestilah dipandang dengan optimistik. ^-^

apa ya?

tiga perkara; hospital, sekolah dan lesen kereta.

lesen kereta.
1 Januari 2009, ditemani lala-chan aku jumpa pak cik [cikgu] mat di kawasan kejiranan lama. maka, insya Allah aku mula kursus lesen kereta pada hari jumaat ini. ^-^ semoga dipermudahkan urusan!

sekolah.
aku yang sepatutnya berada di rumah seorang yang pergi sekolah mula 4 Januari 2009. aku pergi sekolah rendah tempat aku belajar dulu sebagai guru. hehe. adik-adik aku pula hanya si Aman yang pergi sekolah dengan Muhammad ke nursery. si Ahmad demam bersama Yiba. manakala Junaidi bertapa di hospital. oh ya. Ali juga demam. semoga mereka cepat sembuh. tak apa, tu tandanya Allah sayang. ^-^ setakat ini, hanya Aman dan Muhammad yang penuh [kehadiran] ke sekolah masing-masing dengan aku la. Ahmad, Junaidi, Nasibah dan Ali belum pun pijak kaki ke sekolah.
selama tiga hari aku pegang jawatan guru ini, aku sampai lewat. hehe. ya lah. hari ahad itu dengan peristiwa yang menguji [klik]. Isnin awal jugak. hari ini lambat. pelajar darjah 6 sangat best. hehe. pelajar darjah 5 sangat menguji kesabaran. pelajar darjah 2 uncontrollable. --" pelajar darjah 1 suka buat muka innocent-cute gitu. haha. muka tak bersalah macam kucing dalam Shrek tu. adey. hari ini aku terpatahkan rotan kelas darjah 5 itu. haha. maaf. tak terniat pun. main-main sekali, "prak!" hampeh. aku kena beli pen merah. nak tanda buku latihan.

hospital.
hari khamis malam pergi hospital. ambil ummi dan hantar alah. tukar shift tunggu Junaidi. masa nak turun ke parking kereta, aku berjalan dengan ummi lalu laluan kecemasan. ummi asyik tegur bunyi selipar. bila dah di luar hospital, aku tanya la. ummi kata la yang laluan emergency mana boleh bising. pak guard duk tengok tadi. hehe. oh gitu. aku pakai selipar momo masa tu. ni aku tak suka pakai selipar. ahha. lesson in hospital, PAKAI SANDAL YANG IKAT TUMIT ATAU KASUT!
hari sabtu pagi pula, aku yang tunggu. sampai petang aje pon. memang sangat bosan duduk di situ. aku buat apa ya? baca buku Cinta Sang Ratu. petang balik.
hari Isnin, semalam aku pula tunggu. tidur di sana. boleh tidur. tetapi selalu terjaga. tak selesa kut. hee. ada beberapa perkara aku ingat nak komen dekat hospital tu. hehe.

berita baik semalam,
kereta kelisa, DAL 6248 yang hilang sudah dijumpai. alhamdulillah!

hari ini,
Junaidi sudah keluar hospital. alhamdulillah!

hari ini aku agak tertekan. haha. dengan budak sekolah la. haha. tetiba rasa macam malas-malas gitu. kena hapuskan segera!

be the happiest woman~

aku mengajar 4 subjek. bahasa arab darjah 5 & 6, kemahiran hidup darjah 6, PJK darjah 2, al-madkhal darjah 1. oh ya. guru kelas darjah 6 Sabar. ^-^

sekian sahaja.

3 comments:

WF:ciktim said...

cait.
selipar aku gak yg kne.

WF:ciktim said...

cait.
selipar aku gak yg kne.

sufiyyah zulkifli said...

hehe.
dun worry. urs was my second victim. dulu, yummy's. hehe.