dear my visitors and readers

do read.
do learn something from this blog.
do comment for improvement.
hontouni arigatou! :)

20090312

face it.

alhamdulillah. sudah mendapat natijah SPM 2008 ku! ha. cik yummy, boleh tolong jangan excited sangat. biar la aku expose ke blog aku dulu. ape la mu! 

10.30 janji dengan ayah di rumah tepi jalan itu.

11.00 bertolak dari rumahku semantelah ayah ada hal. [betul ke guna semantelah? hu3.]

11.30 masuk ke pejabat. 
k. hasni, "nak berapa?"
aku, *sengih* 

slip bertukar tangan. tengok. alhamdulillah! i deserve this.

3A1, 1A2, 1B3 and 7B4.

aku tahu, ada segolongan manusia tak sangka. he.

kejadian selepas itu,

"piyah datang dah!"

"piyah, berapa?"

"k.sufi macam mana?"

"k.sufi, mesti 10A ni." [sangat la. yang ini.]

aku tunjuk je kat diorang slip itu.

sengih. "tengok la." 

"k.sufi, mana faham."

"abaikan yang tak faham. tengok grade je." sengih.

"si beliau gembira dapat kalahkan piyah." sengih. [yeah. insya Allah hanya untuk dikertas itu. haha! insya Allah, kita bertanding ikut adat lain pulak, nak?]

ape ek nak kata? 

pak cik itu kata,

"ni hasil study malam je kan? study malam siang tak gini..."

aku, "ya. study siang je ni." sentiasa sengih.

kat sekolah ada sambutan maulidurrasul. 

bila balik, terlintas, this is not the end of my life. senyum sendiri.

MABRUUK teman-teman sekalian.

aku, dah terlalu banyak berfikir sehingga saat ini. hahaha. SPM is quite disaster. huh. 

message balasan paling best diterima, 

"alhamdulillah. insya Allah lepas ni improve usaha n tawakkal ye. :-)" - k.ainun salimah.

dah dapat satu nasihat yang panjang di IM YM. insya Allah beliau doc gonna be.  dan sangat irritating kata-katanya for the first time. 

he. thank you ilham shah. haha. always be there for me eh? sungguh budak ini. 

TERIMA KASIH kepada semua.

hanya aku tahu apa yang slack. ha. ha. 

ini ujian terbesar untuk aku dalam perkara ini. ha. ha. sangat. dah nampak benda yang akan jadi hardy eh? it's really hard actually. berlagak tenang sangat senang. *straight face* 

keep your faith. yeah. have faith. have faith.

come to Allah, you'll never fail. - raihan

The earth and all that it contains
With Allah’s blessing, He sustains
Remember this, my dear, in sleep
That Allah’s pleasure we must seek. - zain bhikha

though, i'm not quite happy with this. though people shocked with this. though this brain has been stucked of this. remember HIM. always. any given time. 

"Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan sabar dan (mengerjakan) solat. Dan sesungguhnya yang demikian itu sungguh berat, kecuali bagi orang-orang yang khusyuk." [2:45]

pagi tadi, check inbox e-mail. EMI! Eksplorasi Menara Ilmu. di Johor. 21-22 Mac 2009. aku sudah daftarkan diri tanpa bertanya sesiapa. insya Allah i'll be there. be strong! ha. ayah sudah izinkan tadi. ^-^

tomorrow offers a new day. new oppurtunity. 

ps:teringat semalam pergi sekolah rendah. ha. ha.

tertinggal point utama,

aku harap keputusan ini tidak menjadi fitnah kepada mana-mana pihak terutama deeni, islam.

alhamdulillah, aku amik result hari ini dengan tangan kanan. hurnm. (2023hrs)

9 comments:

Ir. aSuRaMaRu™ said...

tahniah atas keputusan SPM suffiyah...
maybe ade hikmah disebalik semua nih.....
maybe Allah nak uji suffiyah la tuh...
anyway SPM baru permulaan untuk ke alam baru....
insyaAllah lepas ni usaha lagi....

p/s : gaya macam pakar motivasi la pulok kecek nih.... xp

sufiyyah zulkifli said...

ohoi.
senpai.
terima kasih!

ash of wrath said...

sufiyyah
yep this is not the end of ur life
Allah dah tentukan yg terbaik buat hambaNya
kan DIA maha mengetahui
so dont give up
yg dpt result tggi pon blum tentu bleh berjaya tanpa keizinanNya
so keep on tawakal
solat hajat skmo
sama2 doakan

WF:ciktim said...

always be there for me eh?
cinonet punye ayat..
well, angkat tangan kanan tepuk bahu kiri, say it loudly, tahniah saya!!!
ha satu lagi, mu ke EMI tuh nga sape? eee
promotla di kelate tuh..
cinonet nye adik:P

after all, u'd be my proudness la sis..

sufiyyah zulkifli said...

asiah~ ho. ho.

ciktim~ dah buat. he. no feel? ;p tade lagi orang nak teman gi johor niiiii~

Khazinatul_Asrar said...

mabruk piya~!
yang perlu igt, SPM bukan pengakhiran atau penentu apa2, banyak lagi yang nak kene tempuh ~

alam U mmg sgt laen ngan skola~huhu. akak rase awk bleh kutip pglmn2 ni dr ur sis yg ramaii itu :D

anw, apply mana? [soalan wajib] ^__^

sufiyyah zulkifli said...

terima kasih k.asrar! :)
apply mana, belum apply lg.
haha.
UPU nak kena edit, ikutkn dah apply.

biscuck said...

mabrukk piyahh.. sorry lmbt lk wish..hehe..x igt ekceli batch mna yg amik spm thn ni..hee

x pe..brape pon dpt, tu sume rezki dr Allah..:)..

nnt further stdy kt ne??
hee

sufiyyah zulkifli said...

ngeee...
syukran k.solihah!
:)
further kat mana ye?
insya Allah, nnt next week update mana sy mintak! ^-^