dear my visitors and readers

do read.
do learn something from this blog.
do comment for improvement.
hontouni arigatou! :)

20090210

Tamak dan lega.

ini adalah salah satu bookmark yang aku ingin printkan dan beri kepada pelajar2 nakalcomelbijak itu. namun, komputer baru ini belum install lagi. TT


alhamdulillah. alhamdulillah. alhamdulillah.
sungguh lega kerana telah tamat mengajar sekolah rendah itu. adakah aku tidak lagi mahu menabur bakti disana? oh, bukan. bukan begitu. mungkin ramai yang nampak, mengajar disana berbakti. namun, aku.... abaikan. lain kali hurai benda ni. haha.

tamak. sangat tamak. tamakkan BUKU. sekarang sedang usaha habiskan 6 buah buku. err... impressive? adey.

buku mula-mula sekali baca dan belum habis, Jangan Bersedih, Jadilah Wanita Yang Paling Bahagia.

buku kedua, hadiah teka silangkata. Katarsis Perjuangan. buku ini buku sejarah. teringat masa baca Nyemah Mulya dulu.

ketiga, Syahadat Cinta. buku ini agak menarik berbanding Ayat-ayat Cinta dan Ketika Cinta Bertasbih. eh, janganlah marah aku! kenyataan ini adalah kerana apabila membaca intro Syahadat Cinta ini, aku boleh teruskan hingga muka surat 28! sebaliknya berlaku untuk Ayat-ayat Cinta dan Ketika Cinta Bertasbih. insya Allah, usaha lagi!

keempat, buku yang baru sahaja diambil sejam setengah yang lalu. Dol Leman ; Misteri Pohon Kekabu. ini hadiah daripada penulisnya sendiri. encik Mersik Romoyu a.k.a Pok Cik. [klik]. aku yang mintak hari tu. hehe. terima kasih.

buku kelima, buku KPP. buku nak amik lesen kereta. lala.

keenam, Letters to Jerusalem ; The Legacy of Saladin. buku ini sudah sebulan. ianya BAHASA INGGERIS dan sangat tinggi tahapnya, pada pendapat aku. haha. tambah vocab!! itu yang on the way baca. yang belum baca? sangat tidak terkira. dua buah buku on the way sampai, Gurindam Jiwa dan Rooftop Rant. ^-^

esok ujian undang-undang!

sekarang dah habis mengajar. semalam, mu'allimah Dayang sudah telefon bertanya bila pula nak datang ke sekolah menengah? haha. bukan tak mahu ya! belum masanya.

nak cepat-cepat belajar bawa kereta dan dapat lesen!

jangan lupa, jaga amal dan iman.

3 comments:

hershey Que said...

eh?suda boley komen?
hoho.
gudluck!
esk test law tuhh
ecececeyy
bley join aku dhh tu
hahahahaahah

Pijah said...

La Tahzan best ko? Nk baco etek la kalu best.

Pasal Ketika Cinta Bertasbih tu, arap2 sedap lah. Aku br beli. Tok bukak lg balut tu. Huhu.

Ayat2 Cinta, bahasa skema tak hengat. Aku ngantuk. Huahua. Tapi, sweetlah demo tu. :D

Baco molek lah. Buat lesen cpt2. Blh jalan2. :P

Aik?? Bakpo la komen aku ni agak tak sedap. Haha.

sufiyyah zulkifli said...

mc10 - hom. insya Allah! hehe. sudah lulus la!

pJah - best dh komen mu ini! ^^ boleh3 nk pinjam buku. nanti aku sudah habiskan semuanya ya! lalala.