dear my visitors and readers

do read.
do learn something from this blog.
do comment for improvement.
hontouni arigatou! :)

20090430

adakah ini emo?

sungguh. aku. ini aku.

itu keputusan aku. aku harap, mereka dapat memaafkan aku. ya. mungkin menyusahkan orang.
tapi serius, aku dah bagi tahu, aku takkan naik dengan kaum itu. heh. aku pun, ada rasa serik jugak.

aku salah seorang perancang. aku salah seorang yang melaksanakan. aku tahu matlamat itu.

tapi, aku tak nak lagi digigit rasa itu. rasa bersalah. rasa berdosa. malu dengan alam jagat.
heh. mungkin aku nampak ekstrim dengan pemikiran ini, tapi, aku rasa lebih baik aku mencegah.
bukan rasa, tapi pasti. benda yang was-was jarang bawa kepada keuntungan!

aku tak mahu menambahkan lagi 'musuh-musuh' aku yang sedang mengejar dari belakang.
sehingga kini.

aku pun serba salah juga. aku pun terkilan juga. tapi, itu bukan satu pelepasan untuk aku.

tidak. tidak. dan tidak.

pengalaman pasal kereta ini, aku dihantui kisah itu. hah. masa itu, aku dengan dua orang! itupun
dah nak gila!
ini, apatah lagi aku seorang!

aku tak salahkan sesiapa. ini pun sebahagian kesilapan aku.

perancangan kena terperinci. tak boleh kelam kabut.

aku, ada identiti diri. aku punya keluarga.

maafkan aku teman-teman sekalian. harap dapat memahami.

semoga jumpa lagi.

p/s:aku nak cuba interview ayah pasal ini. sama seperti aku dah buat tiga tahun lalu! ya, ayah!


13 comments:

-wh0 i am?- said...

awk..
x mud0h jd p0 awk..
sy mikir g0p..
apa akn jd pd sy waktu itu..

teguh..
@
sbaliknya~

huh! bukan sng nk jge prinsip!

sy jd kan pengalaman awk..utk
hr es0k sy~ hehehe..

Ftn Fth said...

xpehe
:(

aleasofea said...

sufiyyah..

anak sulung ek? mak tgh belajar masa peknen ek? hehehe..sgt besar pengorbanannya tuy..tp org cakap anak pun cerdik tau kalau mak tgh belajar..

aleasofea said...

ermm..mana satu blog yg aktif? ari tu mlmh add yg frenster punya..

Pijah said...

haha. aku x berapo pehe.
apo2 pun, gud luck interview. be urself no matter what. confident.
:)

ubey said...

cito gpo eksiden tu.. xhau pom

sufiyyah zulkifli said...

u're who are ~ ok sayang. inilah hidup kan. he. mungkin bagi ore lain, bendo remeh. tidak bagi kita deh? haha.

mc10 ~ nanti aku cito.

mlmh linda ~ mlmh, saya anak ke-4! pglmn mak saya tu, masa kakak saya yg first la. hehe. blog aktif, blog ni aktif. blog friendster pun jalan je jugak. ikut suka mlmh la. ^-^ saya x kisah.

pJah ~ thanks Jah. insya Allah. ^-^

mr.ubey ~ ada saya taip eksiden? hurnm.

deeya said...

ye cik piah..
mmg x paham law x tahu asal usul cite tu..
congrates..
sy dh terangkan kpd tengku,
sbb die mengomen kpd sy tlebih dulu,
sy dh pon jelaskan..

sufiyyah zulkifli said...

madihah ~ owkay. terima kasih! jazakillah khairan katheera! terasa lapang!

ash of wrath said...

tak apa
kami faham
:)
tp sy ade cite nk kasi tau awk ni!
waaaa

sufiyyah zulkifli said...

asiah ~ aaaaaaaaaa... cerita? ok2. nanti saya try online mlm!

deeya said...

olo...
nak tau cite ugok......
hehe..

sufiyyah zulkifli said...

hehe. madihah. bleh je.
masalahnye xy x on2 lg mlm. :(