dear my visitors and readers

do read.
do learn something from this blog.
do comment for improvement.
hontouni arigatou! :)

20090507

batas berblog.

well. aku dapat tahan dari segala benda yang aku nak away - tercatat pada blog friendster- hanya untuk 24 hours.

ilham nak tulis batas berblog, terima kasih kepada encik Jackster, saya baca blog beliau melalui blog k.tiqah, my beloved senpai. ^-^

apa yang aku nak tulis ni berdasarkan pengalaman aku sendiri. yang telah berlaku lebih kurang
[mungkin tepat] tiga tahun yang lalu.

aku mula berblog empat tahun lalu. hu.

sedikit latar belakang perisitiwa;

masa tu aku berkrisis dengan kakak aku yang memang aku suka cari krisis dengan dia. beliau.
aku taip ar dalam blog kat friendster. dan sebenarnya, aku tak tulis la hakikat sebenar peristiwa.
namun, orang yang dekat dengan kami, mungkin dapat hidup jika benar mengenali kami.
heh. kat sekolah pun memang kami selalu buat krisis. haha. hurnm.

pada satu malam, tiba-tiba ummi panggil. beliau ada sekali jugak.

ummi tegur lah anak beliau ni... aku lah tu. ya lah, pasal tulis hal-hal peribadi dalam blog.
satu dunia baca. mana nak tau ada orang yang kenal baca. hal-hal peribadi, maksudnya hal-hal
yang tak patut tersebar ke luar rumah, yang aku faham. hurnm.

peribadi maksudnya... apa ya? kejap nak tanya encik google.

Bersinonim dengan perseorangan, persendirian, diri sendiri, kedirian, seseorang, batang tubuh, prebet, oknum;,

peribadi - kamus pelajar ;
1 manusia sbg dirinya sendiri; orang di luar tugas-tugasnya yg rasmi; orang perseorangan: Itu soal ~ku, engkau jangan campur. 2 sifat atau sikap seseorang yg sudah sebati dgn dirinya; seluruh sifat dan sikap seseorang yg membezakannya drpd orang lain: Puasa bertujuan membentuk ~ yg tinggi. keperibadian perihal sifat, sikap dsb seseorang (sesebuah negara dll) yg membezakannya drpd yg lain: Tiap-tiap negara di Asia Tenggara mempunyai ~nya masing-masing.

sumber : http://prpm.dbp.gov.my/carian.aspx?cari=peribadi&domain=PRPM

terima kasih kepada : http://www.lepak-it.com/2008/07/11/kamus-online-bahasa-melayu-percuma/


masa tu, aku, tak payah cakap lah. mata kalau boleh nak membunuh.
lidah kalau boleh nak memancung.
kaki kalau boleh nak berlari.
haha. kelakar pulak. kelakar yang sarkastik.

jadi, selepas ditegur oleh queen of the house, of the kingdom, aku pun baca buat kali terakhir entri
tersebut, terus delete. tak tau la owner friendster delete ke tak kan, mane nak tau dia simpan. huhu.

maka, selepas itu, aku sudah tawar hati, agak la, nak bergila-gila dalam blog. he.

memang selepas itu agak tak gila pun. aqal dan otak dikurniakan untuk berfikir. huhu.

memang aku hilang 'merdeka' dalam persepsi aku untuk spill and out, dalam blog.

tapi, still, aku suka blog. har3.

kenapa?

selain berkongsi idea, dapat buat brainstorming [apa dalam BM? perah idea kan?], macam momo
kata,

salah satu cara keep in touch dengan orang lain. ^-^

kan fatin? ^^ (cozy)
ikutkan geram perasaan, entri "adakah ini emo?" tu tentu aku akan cerita dari A-Z,
alif ila ya, 0-9... namun, fikirkan peribadi itu. huhu. bukan peribadi aku seorang. :)

aku hidup bermasyarakat.

heh. ingat tu. hidup... hati, hidup bermasyarakat!

o ya,

selamat hari lahir mu'allimah sakinah! semalam. 090506.

apa-apa pun, ini, aku ingin berkongsi sahaja. harap ada manfaatnya. ^-^

lagi satu, saya suka kamu yang membaca komen entri saya! he3.

bagi aku, agak kecewa juga bila entri kita tak ada orang komen. betul tak blogger yang sedang
membaca? lain la macam orang tu, terus tutup ruang komen. ya lah, tak nak orang komen kan.

he. he. he.

okayh. =)

7 comments:

Atiqah said...

ye, betul.
saya hidup bermasyarakat.
ty ingatkan :D

fUyUki said...

emm2..
tu lah..
kalo mngumpat lam blog, ttp kire mengumpat kan..

Ftn Fth said...

hadoi
td mkn ngn kakak2
semo pakat duk ngato psl blog aku
:(
too personal aku rasa
kn?

sufiyyah zulkifli said...

k.tiqah ~ ^^V

k.nadiah ~ ha ah.

mc10 ~ ha a.. huhu.

deeya said...

teraser la plop..
huhu..

sufiyyah zulkifli said...

:) madihah. inilah pengalaman saya. :)

ash of wrath said...

pergh! u're seriously right
tp stakat ni sy rs
sy tules yg hepi2 saje
ms zaman blogging gune friendster dlu
lg la gile.. nk marah pakai hentam taram je..sesedap hati
tp xde mention name
cuma sapa2 yg rapat ngn kite je for sure tau sape.. hurm.. tape ke cmtu? ke xley gak?