dear my visitors and readers

do read.
do learn something from this blog.
do comment for improvement.
hontouni arigatou! :)

20090523

daftar.



*sedang rambang mata tengok emoticons bawang dan tuzki* ini bawang-aww dan ini tuzki- 23. tuzki ni aku agak menyampah sikit. sebab emoticon dia kurang perasaan. aku suka bawang dan monyet. haha. monyet tidak ada disini, aku pernah guna dalam post ini.

hari ini hari pendaftaran USIM. dan UiTM kot. esok pendaftaran IIUM. lusa pendaftaran untuk UM.
^.^ selamat lah aku ucapkan untuk semua. semoga dipermudahkan urusan.

rasa macam nak cerita pasal interview, tapi aku malas tak rajin nak taip la. nanti aku sign in YM yang alex tu,
aku copy paste yang aku dah cerita kat fatin. hehe. sekarang tak masuk YM. siul
sudah beberapa hari sebenarnya.

blog ini pun, sebenarnya tak nak update sehingga minggu depan. tapi, rasa nak update jugak lah.
33 oh ya, tuzki ni sesuai untuk buat aksi mengada2 dan gedik. haha. gedik, teringat mitsui. -.-"

semalam telefon asma', cerita 'orang gila baru KB'. he. aku mesti berhati-hati. jahat gila pak cik tu!
memang dia gila. keringetan masa dengar asma' cerita semalam tu, aku teringat k.ummu cerita pasal
seorang kakak kat UK ke tapi abroad la. pastu teringat lagi kat cerita khalifah mu'tasim tu.
lepas tu, aku duk imagine la keadaan asma' masa tu. tiba-tiba terlintas, "teruknya masyarakat aku ni."

aku tanya la asma', "orang-orang yang tengok tu tak tolong halau ke pak cik tu?"

asma', "tak. suruh saya lari ada lah."

itulah. kurang rasa nak tolong sesama kita. minda kelas berapa ni ya?
maksud

hehe. hari tu -sebelum interview- berusaha khatamkan pasal PIPP. dalam PIPP -Pelan Induk
Pembangunan Pendidikan- tu banyak kaitkan dengan wawasan 2020. ada la jugak berkait dengan
modal insan minda kelas pertama, bla3 tu.

hari tu tak hadir majlis kesyukuran najiha. tiga hari lepas tak hadir majlis kesyukuran solehah.
1.

tapi, sempat keluar dengan fatin serta hafizahha.

dan puas hati dapat jumpa dengan sabiha dan fatimah. nurin jumpa masa kat rumah amalia.
pulak tu, sempat ke pantai dengan dioranglarilari.

“Dan sungguh akan Kami berikan cobaan kepadamu, dengan sedikit ketakutan, kelaparan, kekurangan harta, jiwa, dan buah-buahan. Dan berikanlah berita gembira kepada orang-orang yang sabar. orang-orang yang apabila ditimpa musibah, mereka mengucapkan, ‘Inna lillaahi wa innaa ilaihi raaji'uun.’ Mereka itulah yang mendapat keberkatan yang sempurna dan rahmat dari Tuhan mereka dan mereka itulah orang-orang yang mendapat petunjuk.(Q.S. Al Baqarah 2: 155-157)

tolong do'akan proses pembelajaran memandu aku berjalan lancar dan aku akan mendapat tempat
untuk perguruan atau IPT.


tiba-tiba rasa nak 'gempak'kan template blog. tapi, rasa kurang rajin nak menggali/menyelongkar
HTML code dan lain2 yang berkaitan. lagipun banyak lagi benda lain tak buat. ok. tangguhkan.
target jun. hahaha!

6 comments:

-ACR- said...

Piah bukan dpt perguruan kt sabah ke??x pegi ke??

sufiyyah said...

k.aisyah, belum dpt jwpn la utk temuduga itu. ^.^ ayah sy bagi tau, ade satu IPGM kat sabah ade kos yang saya mintak. hehe. k.aisyah ni, tanya la dulu~ :D

-ACR- said...

owh,ye ke?? Termalu la plak,hehe...igt dpt g sabah...ari tuh bc skali lalu je comment awk kt fb...psl sabah tula...tu yg igt awk dpt kt sabah,huhu...moral of da story:Malu b'tanye,sesat jalan!!!hahaha

sufiyyah said...

haha. owkay! ;)

ash of wrath said...

kesian nye asma..
nk baco blog de
tulesan alamak aii kecik btol
wa... bum boikot ke?
alamak! T-T

sufiyyah said...

asiah ~ haha. tulisan dia mmg! komen je kat blog dia tu...

B.U.M tu, scr officialnya, saya kurang pasti. tp still, USA equipment. :D